Nou pachet militar pentru Ucraina: de la muniţii pentru sistemele Patriot până la echipamente de deminare şi dispozitive de vedere pe timp de noapte

Un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Pentagonul a aprobat pachetul ce cuprinde de la muniţii pentru sistemele Patriot pâna la echipamente de deminare şi dispozitive de vedere pe timp de noapte.

991 afișări
Imaginea articolului Nou pachet militar pentru Ucraina: de la muniţii pentru sistemele Patriot până la echipamente de deminare şi dispozitive de vedere pe timp de noapte

Nou pachet militar pentru Ucraina: de la muniţii pentru sistemele Patriot pâna la echipamente de deminare şi dispozitive de vedere pe timp de noapte

Pentagonul a anunţat un nou pachet de asistenţă pentru Ucraina în valoare de 300 de milioane de dolari. Cel mai recent pachet este cea de-a 39-a tranşă de arme şi conţine artilerie şi apărare antirachetă, precum şi muniţie.

Iată ce este inclus în noul pachet de securitate:

Muniţii pentru sistemele de apărare antiaeriană Patriot
Rachete AIM-7
Sisteme de apărare aeriană Avenger
Sisteme antiaeriene Stinger
Muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate - HIMARS
Gloanţe de artilerie de 155 mm şi 105 mm
Muniţie pentru tancuri de 105 mm
Muniţii aeriene de precizie
Rachete pentru aeronave Zuni
Muniţii pentru sistemele aeriene fără pilot la bord, sau UAS (Unmanned Aerial Systems)
Sisteme antiglonţ AT-4
Peste 30 de milioane de cartuşe de muniţie pentru arme de calibru mic
Pachetul de asistenţă pentru securitate include, de asemenea, muniţii de demolare, echipamente de deminare, dispozitive de vedere pe timp de noapte, precum şi piese de schimb pentru echipamente şi generatoare.

Statele Unite au oferit Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de aproximativ 38 de miliarde de dolari de la începutul invaziei Rusiei, în februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici