Video Nou RECORD DE VITEZĂ pentru un tren cu levitaţie magnetică: 590 de kilometri pe oră - VIDEO

Compania feroviară niponă Central Japan Railway Co a anunţat că trenul său maglev, cu propulsie bazată pe levitaţia magnetică, a atins joi viteza record de 590 de kilometri pe oră şi a depăşit recordul anterior de viteză stabilit în urmă cu 12 ani de companie.

14700 afișări

Potrivit Wall Street Journal, trenul de mare viteză a fost testat pe un traseu special construit în prefectura Yamanashi din regiunea centrală a Japoniei. Recordul anterior, de 581 de kilometri pe oră, fusese stabilit în decembrie 2003.

O purtătoare de cuvânt a Central Japan Railway Co a spus că noul record va fi, probabil, depăsit foarte curând, trenul de mare viteză urmând a fi testat din nou marţi, când ar putea atinge 600 de kilometri pe oră.

Potrivit companiei feroviare, testul de viteză a fost efectuat pentru a verifica performanţele vagoanelor, iar la bord s-au aflat 29 de tehnicieni.

Pasagerii nu vor călători niciodată cu viteza record, chiar şi după deschiderea din punct de vedere comercial al liniei de mare viteză, a cărei inaugurare este prevăzută pentru 2027.

Compania a anunţat că planul său este ca trenurile să circule cu viteza maximă de 505 hilometri pe oră.

Guvernul de la Tokyo a aprobat în octombrie 2014 construirea celei mai rapide linii de tren din lume, care va conecta capitala niponă de oraşul Nagoya în circa 40 de minute, mai puţin de jumătate din timpul de care are nevoie trenul de mare viteză Shinkansen pentru a parcurge distanţa de circa 300 de kilometri dintre cele două oraşe.

Trenurile cu levitaţie magnetică folosesc o tehnologie care exclude contactul fizic dintre tren şi calea de rulare, reducând frecarea. Sistemul utilizează un câmp magnetic care ridică trenul deasupra căii de rulare şi ghidaj.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici