Nouă alpinişti străini au fost ucişi în sectorul pakistanez al Masivului Himalaya. Mişcarea Talibanilor a revendicat atacul

Cel puţin nouă alpinişti străini, dintre care cinci ucraineni, au fost ucişi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-o zonă pakistaneză a Masivului Himalaya, anunţă autorităţile locale.

2301 afișări
Imaginea articolului Nouă alpinişti străini au fost ucişi în sectorul pakistanez al Masivului Himalaya. Mişcarea Talibanilor a revendicat atacul

Nouă alpinişti străini au fost ucişi în sectorul pakistanez al Masivului Himalaya

Potrivit postului PTV, este vorba de alpinişti ucraineni, chinezi şi ruşi împuşcaţi mortal de insurgenţi.

Premierul Nawaz Sharif a condamnat vehement atacul produs într-o tabără situată în apropierea Vârfului Nanga Parbat (8.126 de metri), în districtul Diamer (provincia pakistaneză Gilgit-Baltistan).

Până acum, în această regiune nu avuseseră loc atentate comise de insurgenţii islamişti care luptă împotriva Guvernului de la Islamabad din cauza alianţei acestuia cu Statele Unite. În ultimii ani, în Pakistan au avut loc sute de atacuri insurgente, soldate cu aproximativ 6.000 de morţi.

Mişcarea Talibanilor din Pakistan revendică atacul împotriva alpiniştilor străini

Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP) a revendicat atacul care a vizat nouă alpinişti străini, dintre care cinci ucraineni, ucişi în cursul nopţii în sectorul pakistanez al Masivului Himalaya.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei teroriste, Ehsanullah Ehsan, a precizat că operaţiunea a fost efectuată de o facţiune până acum necunoscută - Junood ul-Hifa, pentru a răzbuna moartea numărului doi în ierarhia talibanilor, Wali ur-Rehman, ucis în mai de o dronă americană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici