Nouă morţi, în confruntări la un templu situat în tabăra manifestanţilor din Bangkok

Nouă persoane au fost ucise miercuri, în timpul unor confruntări într-un templu situat în tabăra fortificată a manifestanţilor antiguvernamentali din Bangkok, după atacul lansat de armată, a anunţat, joi, poliţia.

13 afișări
Imaginea articolului Nouă morţi, în confruntări la un templu situat în tabăra manifestanţilor din Bangkok

Nouă morţi, în confruntări la un templu situat în tabăra manifestanţilor din Bangkok (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Medicii şi echipele de salvare care s-au deplasat în zonă ne-au spus că au văzut nouă cadavre în interiorul pagodei, dar nu au putut să le recupereze", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei, Prawut Thavornsiri.

Numeroşi militanţi ai "cămăşilor roşii", printre care femei şi copii, îşi găsiseră refugiu în templul situat în centrul cartierului ocupat de manifestanţi până la atacul lansat miercuri dimineaţă de armată. El fusese declarat anterior "zonă protejată".

Confruntările de miercuri s-au soldat şi cu şapte morţi, inclusiv un jurnalist italian, potrivit ultimului bilanţ oficial, fără a lua în calcul cele nouă decese constatate în templu.

Restricţia de circulaţie a fost ridicată joi la ora locală 06.00 (02.00, ora României), dar străzile din centrul oraşului rămâneau în mare parte pustii, o oră mai târziu, au constatat jurnalişti ai AFP. Guvernul a decis să acorde zile libere pentru tot restul săptămânii în capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici