Nouă ofensivă a armatei turce în nordul Irakului. Cel puţin 19 militanţi kurzi au fost ucişi

Armata turcă a lansat, luni, o nouă ofensivă terestră şi raiduri aeriene împotriva grupurilor insurgente kurde din nordul Irakului, iar cel puţin 19 combatanţi kurzi au fost ucişi, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, citat de agenţia Associated Press.

1612 afișări
Imaginea articolului Nouă ofensivă a armatei turce în nordul Irakului. Cel puţin 19 militanţi kurzi au fost ucişi

Nouă ofensivă a armatei turce în nordul Irakului. Cel puţin 19 militanţi kurzi au fost ucişi

Avioane şi elicoptere militare turce au atacat poziţii ale organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului, iar ulterior trupele turce au pătruns pe teritoriul irakian, a declarat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar. Oficialul turc afirmă că au fost distruse depozite de muniţie şi adăposturi subterane ale insurgenţilor PKK în regiunile irakiene Metina, Zap şi Avashin-Basyan.

Confruntările militare s-au soldat cu moartea a 19 combatanţi PKK şi rănirea a patru militari turci, conform autorităţilor de la Ankara.

Organizaţia separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) nu a făcut deocamdată niciun comentariu referitor la incursiunea armatei turce, iar informaţiile nu pot fi verificate din surse independente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici