Noul premier moldovean a cerut traducerea programului de guvernare în limbile engleză şi rusă

Premierul moldovean Zinaida Greceanîi a dat termen de o săptămână personalului Guvernului pentru a traduce "calitativ" noul program de guvernare, "Progres şi Integrare", în limbile rusă şi engleză, în scopul distribuirii acestuia ambasadelor Republicii Moldova din străinătate, relatează BASA-press.

21 afișări
Imaginea articolului Noul premier moldovean a cerut traducerea programului de guvernare în limbile engleză şi rusă

Noul premier moldovean a cerut traducerea programului de guvernare în limbile engleză şi rusă (Imagine: www.bbcromanian.com)

În cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, Zinaida Greceanîi a cerut membrilor noului Cabinet de miniştri să reactualizeze planurile de activitate pentru anul curent, astfel încât acţiunile prevăzute să fie executate fără întârziere şi în termenii stabiliţi.

Pe de altă parte prim-ministrul a avertizat autorităţile bugetare că au la dispoziţie un buget auster şi că trebuie să revizuiască angajamentele financiare pentru a stabili priorităţile structurilor pe care le reprezintă.

Ea a solicitat ministerelor revizuirea proiectelor şi strategiilor aprobate până în prezent de către Guvern şi elaborarea noilor proiecte de decizii pe baza necesităţilor şi a utilităţii pentru societate.

În cadrul primei şedinţe a noului Guvern, care a avut un caracter organizatoric, Mihai Pop a fost numit şef al aparatului guvernamental.

Pe de altă parte, au fost aliberaţi din funcţii nouă consilieri ai fostului premier, Vasile Tarlev, în timp ce noul şef al Guvernului va avea numai doi consilieri: Ion Chicu, fost adjunct al ministrului de Finanţe, şi Ruslan Flotea, fost consilier al Zinaidei Greceanîi, în perioada în care aceasta ocupa funcţia de prim-vicepremier.

Totodată Zinaida Greceanîi a anunţat că în cadrul următoarei şedinţe de Guvern vor fi efectuate restul numirilor în funcţii, la nivel de ministere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici