Nu bei ceai dacă eşti adversarul lui Putin

  • Mulţi dintre opozanţii lui Putin au dispărut după ce au băut o ceaşcă de ceai
  • Foşti agenţi ai securităţii ruse au povestit despre laboratoare secrete în care s-au testat otrăvuri fără culoare şi miros
  • Ceainăria Kremlinului are pe raft poloniu – 210, dioxină, taliu sau gelsemium, o toxină rară a unor plante
1795 afișări
Imaginea articolului Nu bei ceai dacă eşti adversarul lui Putin

Nu bei ceai dacă eşti adversarul lui Putin

Navalnîi este ultimul dintr-o serie de asasinate şi tentative de asasinare a disidenţilor, jurnaliştilor şi liderilor de opoziţie din Rusia. E de ajuns să citeşti presa şi îţi dai seama că puterea post – sovietică a făcut din otrăvuri arma preferată.

“Otrava este simplu de folosit şi nu necesită o pregătire specială. E simplu să gândeşti o masă sau o ceaşcă de ceai. E uşor de folosit şi e uşor să-ţi ştergi urmele.”, a declarat, potrivit The Sun, Gennadi V. Gudkov, fost colonel în KGB. 

Misterioasa „boală” a lui Navalnîi este cauzată de un inhibitor de colinesterază. În ceea ce priveşte tratamentul, lui Navalnîi i se administrează atropină, acelaşi medicament utilizat în cazul fostului agent KGB Sergei Skripal şi fiicei sale, otrăviţi în Marea Britanie în 2018 cu Novichok. Ambii au petrecut săptămâni întregi luptându-se pentru viaţa lor în spital.

Alexander Litvinenko, fost agent FGB este cel mai cunoscut caz. I s-a administrat o doză fatală de poloniu radioactiv – 210. A suferit o moarte lentă, prin radiaţii, în noiembrie 2006.

Fostul preşedinte ucrainean, Viktor Iuşcenko, a fost otrăvit cu dioxină în timpul unei mese cu oficiali. A fost lăsat desfigurat. A trebuit să sufere zeci de operaţii după aceea, iar faţa lui are şi acum cicatrici.

Taliul, un metal care există în pirite şi care este extrem de toxic a fost folosit în cazul lui fostului agent KGB, Nikolai Hohlov, fugit în Statele Unite. În 1978, disidentul bulgar Georgi Markov a fost injectat cu o umbrelă cu vârf de otravă cu ricin. Este toxic atunci când e introdus în sânge sau inhalat. O doză de pulbere pură de dimensiunea câtorva seminţe de sare de masă este suficient de puternică pentru a ucide un adult.

 

Ce otrăvuri au scos din joc inamicii Moscovei

  • Poloniu – 210, substanţă radioactivă
  • Dioxină, compus chimic foarte toxic
  • Taliul, metal care există în pirite
  • Gelsemium, toxină rară a unor plante 
  • Noviciok, substanţă neuroparalitică
  • Proiectile cu ricin  

 

Lista neagră a presupuselor victime

Anna Politkovskaya - otrăvită după ce a băut ceai în avion (2004)

Viktor Iuşcenko  - dioxină pusă în alimente ( 2004)

Alexander Litvinenko  -  otrăvit cu poloniu radioactiv (2006)

Vladimir Kara-Murza   - grav bolnav, suspectează că a fost otrăvit de două ori(2015 ,2017)  

Pyotr Verzilov - membru al organizaţiei Pussy Riot(2018)

Sergei şi Yulia Skripal – otrăviţi cu noviciok ( 2018)

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici