Numărul de morţi după cutremurul din Italia a ajuns la 278 - VIDEO

Cutremurul puternic produs luni în centrul Italiei s-a soldat cu cel puţin 278 de morţi, potrivit unui ultim bilanţ provizoriu furnizat de carabinieri.

21 afișări
Imaginea articolului Numărul de morţi după cutremurul din Italia a ajuns la 278 - VIDEO

Numărul de morţi după cutremurul din Italia a ajuns la 278 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Opt dintre victime urmează să fie identificate, potrivit aceleiaşi surse.

Între 20 şi 30 de persoane sunt în continuare date dispărute, iar numărul răniţilor este de 1.170, dintre care 179 se află în stare gravă, anunţase anterior aceeaşi sursă. Numărul sinistraţilor este estimat la 28.000.

Cel puţin alte două cadavre au fost scoase de sub dărâmături în noaptea de miercuri spre joi.

Noi replici ale seismului

O replică a seismului de magnitudinea 4,3 grade pe scara Richter a avut loc joi, la ora locală 00.55 (01.55, ora României) şi a trezit numeroşi locuitori din L'Aquila.

O a doua replică, mai puternică, s-a produs la ora locală 02.55 (03.55, ora României) şi a fost resimţită la Roma şi în zona centrală a Italiei.

Căutările vor continua până duminică, a anunţat ministrul de Interne, Roberto Maroni.

Vineri va fi zi de doliu naţional la L'Aquila

Primele două victime ale seismului au fost înmormântate miercuri, una în regiunea afectată de seism, iar alta în zona Molise.

Premierul Silvio Berlusconi a declarat că o ceremonie în memoria victimelor, oficiată de cardinalul Tarcisio Bertone, al doilea în ierarhia de la Vatican, va avea loc vineri la L'Aquila, zi de doliu naţional.

Papa Benedict al XVI-lea a precizat că "speră" să se deplaseze "cât mai repede posibil" la locul catastrofei.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici