Numărul oamenilor fără adăpost a crescut simţitor în Londra. Străzile arată deplorabil

  • Capitala Marii Britanii este invadată de un fenomen social delicat
  • Tot mai mulţi oameni fără adăpost populează străzile Londrei
  • Creşterea este una vizibilă şi autorităţile britanice sunt îngrijoate
1776 afișări
Imaginea articolului Numărul oamenilor fără adăpost a crescut simţitor în Londra. Străzile arată deplorabil

Numărul oamenilor fără adăpost a crescut simţitor în Londra. Străzile arată deplorabil

Potrivit cifrelor guvernamentale, Londra are cea mai mare creştere a numărului de persoane fără adăpost din Marea Britanie, cu o creştere de 34% în ultimele 12 luni.

Se estimează că 858 de persoane dorm pe străzi în capitala Regatului Unit, comparativ cu 640 din anul precedent.

Guvernul britanic susţine că cifrele sunt sub nivelurile de dinainte de pandemie, însă vor să-i ajute pe cei în situaţii de risc pentru a preveni fenomenul.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a descris rezultatele ca fiind „extrem de alarmante şi o dovadă suplimentară a consecinţelor devastatoare ale crizei costului vieţii”.

„Este timpul ca miniştrii să abordeze escaladarea crizei alimentare, energetice şi a locuinţelor şi să restabilească reţeaua de securitate socială, care îi ajută pe oameni să nu rămână fără adăpost”, a declarat Khan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici