Numeroase replici seismice şi supravieţuitori îndureraţi la Port-au-Prince - VIDEO, GALERIE FOTO

Echipele de salvare au scos de sub dărâmături în urma seismului produs în Haiti numeroase cadavre, dar şi persoane rănite, între care un bebeluş ale cărui strigăte s-au făcut auzite printre ruine.

17 afișări
Imaginea articolului Numeroase replici seismice şi supravieţuitori îndureraţi la Port-au-Prince - VIDEO, GALERIE FOTO

Numeroase replici seismice şi supravieţuitori îndureraţi la Port-au-Prince (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zeci de replici au avut loc după cutremurul puternic ce a afectat oraşul Port-au-Prince. Echipele de salvatori s-au retras panicate, cu excepţia lui Jeanwell Antoine, care continuă să ţină bebeluşul de mână şi înceară să-i aline suferinţa. "Nu eu am înlăturat dărâmăturile. (Ci) Dumnezeu care iubeşte viaţa m-a îndrumat până aici să salvez acest bebeluş", a afirmat salvatorul.

Aceleaşi scene s-au repetat miercuri seară în capitala haitiană, la 24 de ore de la producerea seismului al cărui bilanţ este în continuare necunoscut, dar ar care ar putea depăşi 100.000 de morţi.

În casele distruse, corpurile victimelor au rămas în poziţia în care se aflau în momentul în care a avut loc drama: un cuplu surprins în timp ce se odihnea, fetiţe acoperite de praf, femei aproape dezbrăcate ai căror ochi au rămas deschişi din cauza fricii. În caroseriile maşinilor avariate pot fi văzute cadavrele carbonizate ale pasagerilor.

Cadavrele scoase de sub dărâmături sunt aliniate pe stradă, dar şi pe pământ, acoperite fiecare un cearşaf. O slujbă sinistră stârneşte lacrimile locuitorilor.

Pagube provocate de cutremurul din Haiti

"Ajutor! Soţul meu este blocat acolo (sub dărâmături). Pentru numele lui Dumnezeu, ajutaţi-mă, ştiu că trăieşte", imploră o femeie.

Pe o stradă din centrul oraşului, un bărbat, acoperit de praf, al cărui picior a fost blocat de o maşină avariată, este înconjurat de vecini care nu reuşesc să-l scoată dintre fiarele contorsionate. Piciorul său pare a fi afectat de o hemoragie internă.

"Va muri până când vor veni să-l scoată de acolo", murmură un student care asistă la incident.

Supravieţuitorii umblă pierduţi pe străzi, încercând să scoată cu mâinile goale de sub dărâmături persoanele rănite. Nu sunt ambulanţe, pompieri, nici excavatoare. Statul haitian a fost afectat considerabil, inclusiv sediul preşedinţiei fiind distrus.

Pagube provocate de cutremurul din Haiti

Locuitorii şi-au recuperat puţinele lucruri pe care le-au găsit în casele distruse pentru a-şi amenaja adăposturi temporare. Ei aşteaptă ajutorul cuiva care să le ofere apă sau orez.

Bătrânii plâng gândindu-se la copiii lor care au murit sau la familia de la care nu au veşti. Liniile telefonice au fost întrerupte în urma cutremurului.

Supravieţuitorii cutremurului din Haiti

"Ce a făcut ţara noastră pentru a merita un astfel de nenorocire?", se întreabă un octogenar. El a precizat că nu va pleca până când nu va recupera cadavrele celor doi copii ai săi aflate sub dărâmături.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici