Numeroşi români de etnie romă, evacuaţi de poliţia britanică din Londra

Mai mulţi cerşetori români de etnie romă care s-au stabilit în zona Marble Arch şi Park Lane au fost escortaţi de poliţie în afara acesteia, dar au revenit după numai câteva ore, cu toate bagajele.

291 afișări
Imaginea articolului Numeroşi români de etnie romă, evacuaţi de poliţia britanică din Londra

Numeroşi români de etnie romă, evacuaţi de poliţia britanică din Londra (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Împreună cu poliţia încercăm să îi îndepărtăm pe aceşti oameni, dar parcă ar fi o uşă rotativă", a declarat Nickie Aiken, consilier la Westminster, citat de The Evening Standard, în pagina electronică.

Cetăţenii de etnie romă şi-au stabilit tabăra la Marble Arch şi Park Lane în urmă cu câteva săptămâni, martorii afirmând că aceştia ar comite diferite infracţiuni, de la jaf sub ameninţarea cu cuţitul, la acţiuni antisociale, precum urinatul pe străzi.

Există de asemenea suspiciuni cu privire la unele reţele organizate care i-ar aduce pe români în Anglia, sub pretextul pregătirii pentru Jocurile Olimpice pentru a testa zonele stabilite pentru cerşit, furturi şi prostituţie.

"Poliţia organizează operaţiuni ample şi strângem date referitoare la comportamentul anti-social, astfel încât să putem obţine sancţiuni împotriva acestor persoane. Dar e ca şi când am pune un carton la graniţă. Dacă nu îi împiedicăm să vină, aceste probleme nu se vor rezolva".

Parlamentul a organizat o reuniune cu participarea Ministerului de Externe şi a Ambasadei României, iar în mai Autoritatea britanică de frontieră a organizat o operaţiune amplă după ce Scotland Yard a anunţat că unii dintre nomazi agresează turiştii, soldată cu arestarea a 13 persoane, dintre care patru femei însărcinate.

Peste 50 de persoane au fost repatriate în România, dar în ultimele luni unele s-au intors deja.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici