O asistentă din Beirut salvează trei nou-născuţi dintr-o maternitate avariată de explozia din port. „Contrastul dintre haosul din jur şi calmul asistentei”

  • O asistentă dintr-un spital din Beirut a salvat trei nou-născuţi.
  • Spitalul a fost avariat de explozia din portul Beirut.
  • Un jurnalist, martor al momentului, a descris-o pe asistentă drept „calmul întruchipat în mijlocul haosului din jur”.
2007 afișări
Imaginea articolului O asistentă din Beirut salvează trei nou-născuţi dintr-o maternitate avariată de explozia din port. „Contrastul dintre haosul din jur şi calmul asistentei”

O asistentă din Beirut salvează trei nou-născuţi dintr-o maternitate avariată de explozia din port. „Contrastul dintre haosul din jur şi calmul asistentei”

O asistentă din Beirut a salvat trei nou-născuţi dintr-un spital lovit de explozia din Beirut, relatează CNN.
 
Impresionantul gest este povestit de foto-jurnalistul Bilal Jawich, care era acasă când s-a produs catastrofa ce avea să spulbere împrejurimile într-o fracţiune de secundă.
 
Bilal a spus cum a urmat fumul până ce a ajuns la portul din Beirut, însă „intuiţia profesională” i-a călăuzit drumul şi spre un spital din Beiurut, iar ceea ce a văzut l-a impresionat şi şocat în acelaşi timp. 
 
Şocat a fost de dezastrul lăsat în urmă de explozie. Impresionat a fost de imaginea care i se concretiza în faţa ochilor: o asistentă ieşea din spital cu trei nou-născuţi în braţe. 
 
„Am fost impresionat şi surprins când am văzut asistenta cum ţinea în braţe trei nou-născuţi. Am remarcat un lucru, însă: contrastul dintre haosul din jur şi calmul asistentei”, povesteşte Bilal.
 
Deşi în jur erau oameni răniţi, iar haosul se intensifica cu fiecare moment, „Asistenta părea că deţine o forţă ascunsă, care o făcea să aibă control asupra situaţiei. O forţă prin care a reuşit să salveze acei copii”, a adăugat foto-jurnalistul.
 
Asistenta i-a povestit lui Bilal că în acea seară era de serviciu în maternitate, iar lovitura exploziei a lăsat-o inconştientă pentru câteva momente. Tot ce îşi aminteşte este că atunci când şi-a revenit, era deja cu cei trei copii în braţe, ieşind din spital, printre răniţii din jur.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici