O copie a Constituţiei SUA a fost vândută la licitaţie cu suma record de 43 de milioane de dolari

O copie a Constituţiei SUA a fost vândută la licitaţie cu suma record de 43 de milioane de dolari. Identitatea cumpărătorului care a obţinut un exemplar foarte rar al Constituţiei SUA nu este cunoscută.

232 afișări
Imaginea articolului O copie a Constituţiei SUA a fost vândută la licitaţie cu suma record de 43 de milioane de dolari

O copie a Constituţiei SUA a fost vândută la licitaţie cu suma record de 43 de milioane de dolari

Cifra tranzacţiei de la celebra casă de licitaţii americană Sotheby's reprezintă un record pentru un document istoric.

Cumpărătorul manuscrisului a fost un colecţionar privat, a cărui identitate rămâne necunoscută.

El a reuşit să învingă concurenţa unui grup de investitori în criptomonede numit ConstitutionDao.

Exemplarul vândut este din prima ediţie a Constituţiei SUA, adoptată de părinţii fondatori ai Americii la Philadelphia în 1787, şi a fost estimat de Sotheby's la 15-20 de milioane de dolari.

Conform news.artnet, câştigătorul a învins ConstitutionDAO, un grup de entuziaşti ai criptomonedelor care a strâns fonduri pe blockchain pentru a cumpăra documentul şi a-l expune public, „pentru popor".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici