O echipă internaţională a început analizarea probelor privind atacul chimic din Siria

O echipă internaţională a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice a început, vineri, analizarea probelor prelevate în cadrul investigaţiei privind atacul chimic din provincia siriană Idlib, care a ucis 90 de persoane, între care 30 de copii, notează site-ul The Associated Press.

468 afișări
Imaginea articolului O echipă internaţională a început analizarea probelor privind atacul chimic din Siria

O echipă internaţională a început analizarea probelor privind atacul chimic din Siria

Directorul general al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice, Ahmet Uzumcu, a precizat că lucrează cu experţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.

"Echipa este formată din aproximativ 15 persoane şi a început deja munca. Vom analiza toate probele colectate în urma incidentelor recente", a spus Uzumcu.

Un raport iniţial este aşteptat săptămâna viitoare. Mai întâi, investigatorii vor să probeze folosirea armelor chimice în regiunea siriană, apoi vor încerca să stabilească sursa atacului.

Vor fi analizate probe de sânge, urină şi ţesut, prelevate de la victimele atacului din Idlib, iar Ahmet Uzumcu crede că vor fi prezentate "dovezi incontestabile" privind expunerea la gazul sarin sau o toxină similară.

În data de 4 aprilie, un presupus atac chimic desfăşurat în provincia siriană Idlib a ucis 90 de persoane, între care 30 de copii. Administraţia Donald Trump şi alte naţiuni susţin că regimul de la Damasc este responsabil pentru acest incident.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a negat orice implicare în presupusul atac chimic. Ministerul rus al Apărării a susţinut că forţele aeriene siriene au distrus o structură prin care rebelii sirieni produceau arme chimice.

Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, a transmis recent că probele obţinute de serviciile de informaţii franceze demonstrează că forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad au utilizat fără îndoială gaz sarin în nordul Siriei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici