O expertă în Imunologie este protejată de poliţie, după ce a fost ameninţată cu un „glonţ în plic”

Antonella Viola, unul dintre cei mai importanţi experţi italieni în Imunologie, a primit protecţie din partea poliţiei după ce a primit un glonţ într-o scrisoare care o ameninţa pe ea şi familia sa, scrie BBC.

9219 afișări
Imaginea articolului O expertă în Imunologie este protejată de poliţie, după ce a fost ameninţată cu un „glonţ în plic”

FOTO Antonella Viola/Facebook

Antonella Viola este vizată, se pare, din cauza faptului că susţinea public vaccinarea copiilor.

În această săptămână, personalităţi publice au fost ameninţate în mai mult în mai multe ţări europene.

Mai mulţi parlamentari francezi au fost ameninţaţi în timp ce dezbăteau o lege privind certificatul de vaccinare, iar miercuri seară locuinţa liderului politic olandez Sigrid Kaag a fost atacată de un adept al teoriei conspiraţiei, care a fluturat o torţă în flăcări şi a transmis în direct pe Facebook.

Colegii au acuzat partidul olandez de extremă dreapta Forumul pentru Democraţie că a stârnit ura în legătură cu vaccinările şi alte norme Covid. Suspectul a putut fi auzit scandând sloganuri de extremă dreapta.

În Italia, profesorul Viola, imunolog - şeful unui institut de cercetare pediatrică din oraşul Padua din nordul ţării - a confirmat pe Facebook că a primit un glonţ şi o scrisoare care o ameninţa pe ea sau familia ei cu împuşcarea dacă nu spune nu vaccinării copiilor.

"Aceşti oameni sunt anti-vaxxeri care nu ştiu decât să urască, să respingă logica şi legile şi să creeze tensiuni şi violenţă", a spus ea, insistând că va da întotdeauna voce ştiinţei şi va vorbi cu cei care o ascultă.

Italia a început luna trecută să vaccineze copiii cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani, dar demersul nu este obligatoriu.

Până în prezent, Austria este singura ţară din Europa care a introdus obligativitatea vaccinării Covid pentru copii - o lege care va intra în vigoare luna viitoare pentru toţi cei peste 14 ani.

"Voi continua să-i sfătuiesc pe părinţi să îşi vaccineze copiii, pentru că aşa este corect", a declarat profesorul Viola pentru agenţia de presă italiană Ansa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici