O femeie a trimis un mesaj de ajutor de sub dărâmăturile unei bănci din Port-au-Prince

O echipă de salvare căuta duminică, pe întuneric, o femeie care a trimis un mesaj precizând că a fost îngropată sub dărâmăturile unei bănci care s-a prăbuşit în capitala haitiană Port-au-Prince.

16 afișări
Imaginea articolului O femeie a trimis un mesaj de ajutor de sub dărâmăturile unei bănci din Port-au-Prince

O femeie a trimis un mesaj de ajutor de sub dărâmăturile unei bănci din Port-au-Prince (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Echipa o caută pe femeie încă de sâmbătă după-amiază, când a primit un mesaj: "Sunt bine dar ajutaţi-mă, nu mai pot suporta".

Orele au trecut, dar nu a fost identificat niciun semn cum că femeia ar mai fi în viaţă. Echipele de salvare nu au văzut sau auzit nimic cu camerele de înaltă tehnologie şi dispozitivele de depistare a undelor sonore, iar câinii nu au depistat nici ei urme de viaţă.

Aceştia au declarat însă că vor continua căutările, indiferent cât ar dura, atât timp cât va exista o speranţă că ea este în viaţă.

În timp ce autorităţile nu au oferit încă un bilanţ oficial, numărul victimelor este estimat la 100.000-150.000 numai în capitală.

Duminică dimineaţă, un bărbat şi o adolescentă au fost găsiţi în viaţă, fiind transportaţi la un spital al ONU de pe aeroportul din Port-au-Prince, unde fata, în vârstă de 13 ani, este tratată pentru răni suferite la picior.

Echipa încearcă să găsească alte trei persoane prinse sub dărâmături, potrivit purtătorului de cuvânt al departamentului de poliţie din New York, Paul Browne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici