O femeie conduce prima misiune spaţială a Emiratelor Arabe. Aceasta va trimite o navă pe Marte VIDEO

Emiratele Arabe Unite vor trimite o navă pe Marte. De design şi teste s-a ocupat o femeie, care conduce misiunea. Scopul navei Hope este să strângă cât mai multe informaţii despre Planeta Roşie.

2504 afișări
Imaginea articolului O femeie conduce prima misiune spaţială a Emiratelor Arabe. Aceasta va trimite o navă pe Marte VIDEO

O femeie conduce prima misiune spaţială a Emiratelor Arabe. FOTO Ambasada EUA/Twitter

Nava Hope („Speranţă”) este gata de lansare, după şase ani de construcţie şi nenumărate teste. Omul de ştiinţă responsabil de bunul mers al misiunii este Sarah Al-Amiri.
 
Momentan, Emiratele Arabe au trimis doar sateliţi în spaţiu, aşadar şi-au pus toată speranţa în Hope, construită cu ajutorul a 6 oameni de ştiinţă americani. 
 
„Sunt foarte emoţionată. Au trecut aproape şase ani şi jumătate de muncă intensă pentru această misiune. Nu credeam că o astfel de misiune, de construirea a unei nave spaţiale, este posibilă în Emiratele Arabe”, a spus cercetătoarea. 
 
                              
 
 
Omul de ştiinţă Sarah-al-Amiri povesteşte că după ani întregi de testare, nava este pregătită. Dacă va ajunge cu succes pe marte, Emiratele Arabe vor deveni noul „jucător” spaţial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici