O femeie din Arabia Saudită, condamnată la şase ani de închisoare pentru susţinere faţă de reţeaua Stat Islamic

O femeie din Arabia Saudită a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru susţinere faţă de reţeaua Stat Islamic, a informat presa locală, citată de Le Figaro online.

598 afișări
Imaginea articolului O femeie din Arabia Saudită, condamnată la şase ani de închisoare pentru susţinere faţă de reţeaua Stat Islamic

O femeie din Arabia Saudită, condamnată la şase ani de închisoare pentru susţinere faţă de reţeaua Stat Islamic (Imagine: Hepta)

Este pentru prima oară când o femeie din această ţară a primit o pedeapsă cu închisoarea pentru susţinere adusă organizaţiei teroriste.

Verdictul în cazul femeii în vârstă de 27 de ani a fost anunţat miercuri de către un tribunal din Riad, potrivit cotidianului Saudi Gazette.

Aceasta a fost găsită vinovată pentru că ar fi jurat credinţă liderului organizaţiei Stat Islamic, EI Abou Bakr al-Baghdadi. Reţeaua teroristă a revendicat atentate comise împotriva minorităţii şiite şi a poliţiei în Arabia Saudită.

Potrivit Saudi Gazette, aceasta a publicat pe Twitter mesaje care încurajau un atentat comis asupra forţelor de securitate şi a afişat pe pereţii interiori ai unei moschei şi în locuri publice mesaje în care era solicitată eliberarea unor presupuşi atacatori.

Femeia era urmărită şi pentru nesupunere faţă de liderii din regat.

Arabia Saudită participă la coaliţia internaţională care efectuează din septembrie 2014 raiduri aeriene împotriva reţelei teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici