O franţuzoaică care şi-a congelat bebeluşii susţine că nu a plănuit crimele

Veronique Courjault, judecată în Franţa pentru că a omorât trei bebeluşi după ce şi-a ascuns sarcinile, a afirmat, miercuri, în faţa judecătorilor din Tours, că nu a plănuit moartea copiilor săi, revenind astfel asupra declaraţiilor date anchetatorilor.

217 afișări
Imaginea articolului O franţuzoaică care şi-a congelat bebeluşii susţine că nu a plănuit crimele

Veronique Courjault, judecată în Franţa pentru că a omorât trei bebeluşi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei doi anchetatori, Gérald Bejeau şi Gérard Sammartino, au spus că sunt siguri că ea a plănuit moartea acestora. Lui Veronique Courjault "i-a fost frică să îi spună soţului că era însărcinată".

Pentru ea "infaticidul era un mod de contracepţie", a spus Sammartino.

La începutul procesului, femeia, în vârstă de 41 de ani, a declarat că îi reproşa des soţului că nu a avut susţinere din partea sa. De altfel, aceasta i-a mărutisit soţului cele întâmplate abia în timp ce se afla în arest.

Întrebată de ce şi-a congelat bebeluşii ea a spus: "Cred că nu aş fi putut să le arunc corpul la gunoi, chiar dacă faptele pe care le-am comis sunt monstruoase şi inexplicabile".

Avocaţii au cerut atunci întreruprerea şedinţei pentru a-i permite clientei să se odihnească.

Courjault a vorbind lent şi plângând, despre naşteri: "Eram în baie, stând pe vine. Am avut o senzaţie fizică a bebeluşului care alunecă în apă prin corpul meu".

Apoi a continuat.

"Am avut apoi imaginea unei mâini pe o faţă. Nu este un lucru prea clar", a mai spus femeia.

Ea a povestit că s-a dus de mai multe ori la congelator, pentru a vedea dacă este adevărat, "dacă au murit, chiar dacă asta părea absurd".

"Când eram însărcinată cu primii doi copii, eu le vorbeam, ei îmi vorbeau. Dar celor trei copii morţi nu le-am vorbit, nu îmi vorbeau", a explicat Veronique Courjault, care a părut foarte speriată în primele două zile de proces.

În aceeaşi zi, soţul ei a vorbit în faţa tribunalului despre descoprirea sa macabră din apartamentul din Seul, pe 23 iulie 2006, când a deschis congelatorul pentru a băga acolo mâncare.

"Dintr-o dată am văzut o mână. Corpul unui bebeluş înfăşurat într-un şerveţel, într-un sac. Nu am înţeles nimic. În alt sertar, se găsea un alt sac, cu un alt copil înăuntru", a explicat soţul.

Veronique Courjault a recunoscut trei infaticide. Prima oară şi-a incinerat un bebeluş, născut în Franţa, în 1999, apoi alţi doi bebeluşi au fost congelaţi în septembrie 2002 şi decembrie 2003 în Seul, unde soţul ei, inginer, lucra la o societate americană.

Ea este acuzată de crimă şi ar putea fi condamnată la închisoare pe viaţă. Procesul ar urma să se încheie în 17 iunie.

Veronique Courjault este mama a doi copii de 10, respectiv 11 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici