O glumă a lui Obama despre Jocurile Paralimpice, considerată ofensatoare (Video)

Preşedintele american Barack Obama a făcut joi seara o glumă despre abilităţile sale la bowling, care a fost considerată drept ofensatoare pentru persoanele cu dizabilităţi, în cursul unei emisiuni la postul de televiziune NBC.

15 afișări
Imaginea articolului O glumă a lui Obama despre Jocurile Paralimpice, considerată ofensatoare (Video)

O glumă a lui Obama despre Jocurile Paralimpice, considerată ofensatoare (Video)

Întrebat despre pista de bowling instalată la Casa Albă, noul său ocupant a povestit că o încercase şi realizase un scor de 129 de puncte.

"Este foarte bine, domnule preşedinte", a comentat cu sarcasm Jay Leno, prezentatorul primului talk-show la care Barack Obama a participat de la învestitura sa.

"A fost ca la Jocurile Paralimpice sau ceva de genul acesta", a replicat preşedintele, ştiind că scorul maxim este de 300.

Casa Albă a reacţionat pentru a repara gafa comisă în cea de-a doua şi ultima zi a vizitei lui Obama în California.

"Pentru a glumi, preşedintele a făcut o remarcă dezinvoltă asupra jocului său de bowling, fără intenţia de a denigra Jocurile Paralimpice (Jocurile Olimpice pentru persoane cu dizabilităţi, n.r.), le-a spus purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Bill Burton, jurnaliştilor prezenţi la bordul avionului prezidenţial Air Force One care îi aducea la Washington.

Barack Obama "crede că Jocurile Paralimpice constituie un program minunat care oferă o oportunitate de a străluci persoanelor cu dizabilităţi din întreaga lume", a adăugat Burton.

Aceasta a fost prima dată când un preşedinte în exerciţiu al Statelor Unite a acceptat să fie invitat la un talk-show nocturn care a fost înregistrat într-un studio, în faţa unui public.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici