O grevă generală paralizează Italia: Sindicatele protestează faţă de măsurile de austeritate

MAE îi avertizează pe cetăţenii români care doresc să călătorească în Italia că pe teritoriul acestui stat va avea loc, marţi, o grevă generală a confederaţiei sindicale CGIL împotriva măsurilor de austeritate.

810 afișări
Imaginea articolului O grevă generală paralizează Italia: Sindicatele protestează faţă de măsurile de austeritate

O grevă generală paralizează Italia: Sindicatele protestează faţă de măsurile de austeritate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

MAE precizează, într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX, că mişcarea de protest va afecta transportul aerian, urban, naval şi feroviar.

De asemenea, la protest vor participa şi lucrătorii din sănătate, poştă, educaţie şi administraţia publică. MAE menţionează că angajaţii din transportul aerian nu vor lucra în intervalul orar 10 - 18.

Ministerul precizează că angajaţii din transportul naval şi feroviar nu vor lucra între orele 9 - 17 (sunt prevăzute întârzieri de 8 ore faţă de programul normal), iar transportul urban va fi afectat după cum urmează: Roma şi Napoli de la 9 la 17; Milano de la 18; Torino de la 9 la 12 şi de la 15 la 18; Bologna de la 19:30 ; Palermo de la 8:30 la 17:30.

"Pentru a evita apariţia unor situaţii neplăcute pe parcursul deplasării în Italia, cetăţenii români sunt sfătuiţi să se intereseze din timp asupra situaţiei de pe plan local, evitând zonele unde au loc mişcări de protest", menţionează MAE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici