O nouă Armată se va înfiinţa în Europa. Se va numi Forţa de securitate

Parlamentul din Kosovo a aprobat înfiinţarea unei armate de 5.000 de membri, deşi minoritatea sârbă denunţă o decizie ilegală, informează site-ul agenţiei Reuters.

3445 afișări
Imaginea articolului O nouă Armată se va înfiinţa în Europa. Se va numi Forţa de securitate

O nouă Armată se va înfiinţa în Europa. Se va numi Forţa de securitate

Deputaţii de etnie sârbă din Kosovo, susţinuţi de Belgrad, au depus eforturi pentru blocarea iniţiativei de creare a unei armate a Kosovo. Serbia nu recunoaşte independenţa fostei provincii.

Însă Parlamentul de la Priştina a aprobat trei proiecte de lege care prevăd înfiinţarea unei armate de 5.000 de membri, intitulată Forţa de Securitate din Kosovo.

"Cele trei legi au o singură sarcină - apărarea integrităţii teritoriale a Kosovo prin protejarea cetăţenilor tuturor comunităţilor din Kosovo", a afirmat premierul Ramush Haradinaj.

Entitatea Kosovo, care are o populaţie de 1,8 milioane de locuitori, este protejată de trupe NATO de la proclamarea independenţei în anul 2008. Proiectul prevede înfiinţarea unei armate de 5.000 de militari activi şi 3.000 de rezervişti. Alianţa Nord-Atlantică ar urma să se implice în instruirea militarilor kosovari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici