O nouă înregistrare după video cu banii din Rusia: Igor Dodon, surprins impunând condiţii pentru federalizarea Republicii Moldova | VIDEO

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost surprins, într-un înregistrare prezentată de site-ul Publika.md, transmiţând indicaţii despre un plan de federalizare a ţării.

7196 afișări
Imaginea articolului O nouă înregistrare după video cu banii din Rusia: Igor Dodon, surprins impunând condiţii pentru federalizarea Republicii Moldova | VIDEO

O nouă înregistrare: Igor Dodon, surprins impunând condiţii pentru federalizarea Republicii Moldova

Conform înregistrării, Igor Dodon a propus federalizarea Republicii Moldova drept condiţie pentru alianţa PSRM-PDM, la indicaţiile vicepremierului rus Dmitri Kozak.

Publika.md a prezentat o marţi nouă înregistrare care arată că, într-o discuţie cu Serghei Iaralov, un apropiat al liderului PDM Vlad Plahotniuc, Igor Dodon dictează cum să fie formulată condiţia federalizării ţării. Dodon repetă de câteva ori că totul este coordonat cu Kozak.

La nivel public, termenul federalizare urma să fie înlocuit cu sintagma "eforturi comune pentru reîntregirea ţării, în baza acordării regiunii transnistrene a unui statut special în componenţa Republicii Moldova, care prevede ample atribuţii legislative şi executive în domeniile politic, economic şi social-cultural", precizează Publika.md şi Timpul.md.

PDM a refuzat o alianţă cu socialiştii din cauza condiţiilor formulate de Dodon la insistenţa Moscovei.

Taguri:
r.moldova,
criză,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici