O nouă zi de război în Ucraina. Militarii şi civilii rezistă, în timp ce ruşii „se trezesc la realitate”

Armata ucraineană rezistă în a 11-a zi de război. Raportul operaţional de la ora locală 6 dimineaţa menţionează că militarii au dus „lupte aprige pentru a apăra anumite frontiere”.

9308 afișări
Imaginea articolului O nouă zi de război în Ucraina. Militarii şi civilii rezistă, în timp ce ruşii „se trezesc la realitate”
O operaţiune de apărare în partea de est a districtului operaţional Doneţk este în curs de desfăşurare, în timp ce eforturile se concentrează pe apărarea oraşului Mariupol, a precizat armata ucrainiană.
 
Potrivit raportului, forţele ruseşti au fost oprite dintr-o înaintare spre regiunea Dnipropetrovsk dinspre Balaklia, iar o operaţiune de apărare a oraşului Cernihiv este în curs de desfăşurare.
 
în raport se menţionează şi  „pierderi masive de arme, echipamente şi personal”, alături de pierderile a 88 de avioane şi elicoptere ruseşti.
 
„Unii piloţi inamici care s-au catapultat şi au supravieţuit, au fost găsiţi de soldaţii ucraineni. Au primit tratament medical şi depun deja mărturie despre crimele împotriva umanităţii comise de regimul Putin”, se arată în raport.
 
Din cauza rezistenţei întregului popor ucrainean, trupele ruseşti au fost „demoralizate”, au o „stare morală şi psihologică extrem de fragilă... datorită conştientizării stării reale a lucrurilor de pe front”, a declarat Statul Major al forţelor armate ucrainene. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici