Militarii veterani din SUA vor să apere Ucraina: „Nu putem sta cu mâinile-n sân!”

  • Foşti soldaţi americani pleacă spre Ucraina, pentru a lupta cot la cot cu oamenii şi militarii din ţară.
  • Kuleba, ministrul ucrainian de Externe a scris pe Twitter un mesaj către soldaţi: „Împreună l-am învins pe Hitler, şi îl putem învinge şi pe Putin”.
17129 afișări
Imaginea articolului Militarii veterani din SUA vor să apere Ucraina: „Nu putem sta cu mâinile-n sân!”
„Şi sancţiunile ajută, dar nu pot ajuta fix acum, şi oamenii au nevoie de sprijin în momentele acestea”, spune Hector, un fost militar american, într-un interviu pentru NYT
 
Mulţi foşti soldaţi americani deja au plecat spre Ucraina, ca voluntari. Şi-au pus în bagaje căşti de protecţie, lunete şi veste anti-glonţ. Aceştia răspund invitaţiei preşedintelui Ucrainei. Zelenski a anunţat că va forma o legiune de luptă oficială formată din voluntari străini. Acesta estimează că s-au înscris deja 16.000 de străini, majoritatea din alte state post-sovietice, precum Georgia şi Belarus. 

Un reprezentant al Ambasadei Ucrainei la Washington a declarat că 3.000 de voluntari americani au răspuns la apelul Ucrainei pentru ca străinii să se alăture „legiunii internaţionale” pentru a ajuta lupta împotriva războiului.           

CITEŞTE ŞI: A 11 zi de război în Ucraina. Situaţia umanitară din portul Mariupol este "catastrofală" / SUA lucrează cu Polonia pentru a livra avioane de luptă Ucrainei 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici