O parte din tavanul clădirii Parlamentului European s-a prăbuşit

O parte a tavanului sediului Parlamentului European din Strasbourg s-a prăbuşit la sfârşitul săptămânii, la 18 luni de la un incident similar, relatează publicaţia electronică EUObserver.

316 afișări
Imaginea articolului O parte din tavanul clădirii Parlamentului European s-a prăbuşit

O parte din tavanul clădirii Parlamentului European s-a prăbuşit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trei dale de beton din tavanul unor birouri din cadrul clădirii Pierre Pflimin s-au prăbuşit sâmbătă, în urma unei ploi puternice, potrivit unei surse parlamentare. Birourile, ocupate de obicei de personal din cadrul serviciului pentru comunicaţii, erau goale la momentul incidentului. Dalele s-au prăbuşit cu 48 de ore înainte de sosirea parlamentarilor şi funcţionarilor publici luni, pentru ultima şedinţă plenară din acest an.

Clădirea, care poartă numele unui fost preşedinte al Parlamentului din anii '80, a fost inaugurată în 1991, şi valorează aproximativ 38 de milioane de euro. Ultimul incident similar s-a petrecut în august 2008, când s-a prăbuşit o parte din acoperişul sălii de şedinţe a Parlamentului, ce cântărea zece tone. În urma acestui incident, complexului a fost supus unei inspecţii majore, în timpul căreia s-au constatat o serie de nereguli la pasajul de sticlă, dar nu şi la clădirea Pflimlin.

În ultimii ani, sediul de la Strasbourg a pus parlamentarii europeni în situaţii neplăcute de mai multe ori. În 2007, oficialii au descoperit un nivel alarmant de azbest. În 2006, s-a descoperit că autorităţile din Strasbourg au perceput de la Uniunea Europeană chirii mai mari cu câteva milioane de euro pe an, timp de 25 de ani. În 2002, în instalaţiile de apă curentă a fost descoperită bacteria care provoacă legioneloză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici