O publicaţie din Rusia, dată în judecată după ce a dezvăluit acte de corupţiei ale poliţiei

Publicaţia rusă The New Times va fi dată în judecată pentru calomnie după ce a publicat mărturii ale unor membri ai trupelor de elită din cadrul poliţiei din Moscova, denunţând acte de corupţie şi abuzuri de putere în rândul acestora, a anunţat marţi poliţia.

42 afișări
Imaginea articolului O publicaţie din Rusia, dată în judecată după ce a dezvăluit acte de corupţiei ale poliţiei

O publicaţie din Rusia, dată în judecată după ce a dezvăluit acte de corupţiei ale poliţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Circa 300 de poliţişti din cadrul celui de-al doilea batalion al OMON (forţe speciale ale poliţiei) din Moscova s-au reunit luni şi au decis să depună o plângere împotriva (publicaţiei) The New Times pentru aceste calomnii", a precizat şeful departamentului de Informaţii din cadrul poliţiei din Moscova, Viktor Biriukov.

Acest anunţ a fost făcut ca reacţie la un interviu publicat luni de cotidian în care cinci membri din cadrul celui de-al doilea batalion şi-au acuzat în mod dechis superiorii că protejează mafioţi şi prostituate. Aceştia au denunţat de asemenea aceste acţiuni într-o scrisoare adresată Kremlinului şi Parchetului.

"Diferite instituţii, dintre care structurile de verificare a poliţiei, au desfăşurat patru verificări şi practic toate aceste fapte s-au dovedit a fi minciuni", a afirmat Biriukov, adăugând că "revista avea posibilitatea să verifice informaţiile înainte de a le publica".

"Avem dreptul să le acordăm posibilitatea de a spune adevărul şi (OMON) au dreptul să le protejeze onoarea", a declarat marţi redactorul-şef The New Times, Irena Lesnevskaia, pentru postul de radio Ecoul Moscovei.

Disensiunile din cadrul OMON, forţe responsabile cu dispersarea manifestaţiilor neautorizate şi considerate de obicei ca fiind loiale puterii, sunt fără precedent.

Ministerul rus de Interne şi poliţia au fost implicate în ultimele luni în numeroase scandaluri de corupţie, crime şi falsificare de dovezi.

Potrivit statisticilor oficiale ale strucurilor de verificare a poliţiei, peste 5.000 de infracţiuni au fost comise în 2009, cu 11 la sută mai mult decât în anul precedent. Între acestea, peste 3.000 sunt cazuri de corupţie şi de abuz de putere.

Prin urmare, preşedintele rus Dmitri Medvedev a anunţat iniţierea unei vaste reforme a poliţiei şi a sistemului carceral.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici