O revistă islamistă în engleză justifică şi încurajează jihadul individual în Occident

Atacurile şi atentatele din Londra şi Boston nu sunt decât începutul unei ofensive care va fi purtată individual împotriva Occidentului de adepţi ai jihadului motivaţi doar de dorinţa de răzbunare, afirmă revista online de promovare a jihadului Azan, în cel de-al doilea număr al său.

169 afișări

Revista de 89 de pagini, redactată în limba engleză şi conţinând multe ilustraţii, este opera activiştilor care semnează "talibanii din Khurasan", numele medieval al regiunii care includea Afganistanul şi Pakistanul. Aceasta a fost reperată pe un site de partajare internaţională a informaţiilor de către centrul de supraveghere a site-urilor de Internet islamiste SITE Institute.

Aceasta, după modelul revistei Inspire, publicată periodic pe Internet de Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), este destinată cu precădere publicului occidental, în special tinerilor musulmani pe care speră să îi împingă pe drumul jihadului şi acţiunii armate. Azan înseamnă în arabă "chemare la rugăciune".

Într-un articol intitulat "Străinii victorioşi", ilustrat cu fotografii de la atentatele împotriva maratonului din Boston, un anume Muhammad Qasim (fără îndoială un pseudonim) justifică actele lui Tamerlan Ţarnaev şi ale fratelui său Djohar prin "masacrele comise de America în lumea întreagă în ultima jumătate de secol".

"Foarte sigur, America va trebui să sufere mult înainte ca balanţa justiţiei să se echilibreze", afirmă el, după ce a enumerat crimele atribuite Statelor Unite, din Japonia în Vietnam, trecând prin Guatemala şi Irak.

Într-un alt articol intitulat "Trezirea Umma" (comunitatea credincioşilor), un anume Mustafa Ahmad asigură că "musulmanii sunt atacaţi în Afganistan, Palestina, Irak şi în alte părţi, prin urmare este dreptul lor elementar să se răzbune în Marea Britanie, America şi Franţa".

El promovează ceea ce numeşte "jihadul individual", atacurile comise de indivizi izolaţi sau grupuri mici, după modelul fraţilor Ţarnaev în Statele Unite, al lui Michael Adebolajo la Londra sau Mohamed Merah în Franţa.

"Operaţiunile individuale pe teritoriul inamic pot avea un efect masiv pentru a înclina balanţa în acest război", scrie el. "Un exemplu de succes poate fi văzut în cazul Franţei, care s-a retras total din Afganistan din cauza eforturilor lui Mohammed Merah".

"Martiriul lor va inspira, cu voia lui Allah, numeroşi fraţi şi surori din lume. Ei vor reveni la Allah şi îşi vor îndeplini datoria de a duce jihadul (...) Musulmanii din ţările occidentale trebuie să ştie că proiectoarele sunt aţintite asupra lor. Tinerii din Occident nu trebuie să lase să treacă această oportunitate de a purta jihadul. Ei trebuie să atace în propria lor curte. Astfel de operaţiuni sunt devastatoare pentru Occident".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici