O singură moldoveancă a murit în atentatele de la Moscova

O singură cetăţeană a Republicii Moldova a murit în atentatele comise luni dimineaţă la metroul din Moscova, şi nu două, cum se anunţase iniţial, a informat vineri un comunicat al Guvernului de la Chişinău, citat de Info-Prim Neo.

69 afișări
Imaginea articolului O singură moldoveancă a murit în atentatele de la Moscova

O singură moldoveancă a murit în atentatele de la Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia publicată pe site-ul Ministerului Situaţiilor Excepţionale al Federaţiei Ruse potrivit căreia printre victimele actelor teroriste de la Moscova se numără şi Tatiana Coşcodan, cetăţeană a Republicii Moldova, s-a dovedit a fi eronată, potrivit comunicatului Guvernului de la Chişinău.

Într-o scrisoare adresată Ambasadei Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Ministerul rus pentru Apărare Civilă, Situaţii Excepţionale şi Lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale, şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că o asemenea informaţie a fost plasată pe pagina oficială a instituţiei şi a menţionat că autorităţile locale din Moscova au recepţionat apeluri de la rudele Tatianei Coşcodan, care au confirmat că aceasta este în viaţă şi se află în siguranţă.

În atentatele din 29 martie de la Moscova a murit o femeie originară din Făleşti. Tatiana Achimova, care avea şi cetăţenie rusă, a fost înmormântată joi de rudele din Federaţia Rusă.

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise în dublul atentat sinucigaş comis luni dimineaţa la metroul din Moscova, cel mai sângeros de acest fel din 2004, pe care autorităţile ruse îl atribuie unor femei kamikaze.

Prima explozie a avut loc dimineaţa, la o oră de vârf, într-un vagon care se afla în staţia Lubianka, situată la câteva sute de metri de Kremlin. A doua explozie s-a produs la staţia Park Kulturi, de asemenea în centrul oraşului, aproximativ 40 de minute mai târziu.

Liderul grupării rebele islamiste Emiratul Caucazului, Doku Umarov, cunoscut şi ca Abu Usman, a revendicat atentatele sinucigaşe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici