O sută de şcoli, închise în Statele Unite

O sută de şcoli au fost închise miercuri în Statele Unite, dintre cele 100.000 câte se află în această ţară, de teama răspândirii virusului gripei porcine, a anunţat Departamentul american al Educaţiei.

17 afișări
Imaginea articolului O sută de şcoli, închise în Statele Unite

O sută de şcoli, închise în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şcolile şi-au închis porţile mai ales după apariţia cazurilor suspecte sau confirmate de gripă porcină.

Anumite instituţii ar urma să se redeschidă joi, după ce copiii bolnavi vor fi verificaţi pentru a exclude posibilitatea ca aceştia să poarte virusul.

Mai multe state sunt vizate de aceste măsuri, printre care California, New York şi Texas.

"Ministerul Educaţiei supraveghează îndeaproape această gripă şi rămâne atent la toate şcolile din ţară", a asigurat Ministerul Educaţiei.

"Aproximativ o sută de şcoli, publice şi private, au fost închise", a declarat un purtător de cuvânt al departamentului, Jim Bradshaw.

Miercuri, 91 de cazuri de gripă porcină au fost confirmate în zece state de către Centrele americane pentru control şi prevenirea bolilor (CDC), dintre care 51 în New York şi 16 în Texas, stat vecin cu Mexicul.

Preşedintele american Barack Obama a cerut miercuri şcolilor să rămână prudente.

"Serviciile noastre sanitare recomandă ca şcolile cu cazuri confirmate sau suspecte de H1N1 să ia în considerare închiderea lor temporară, astfel încât să fim toţi în siguranţă", a afirmat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici