O ţară din lume primeşte turiştii ruşi cu braţele deschise

  • O ţară din Asia permite accesul turiştilor ruşi, în timp ce majoritatea statelor europene le interzic intrarea.
  • O oportunitate rară pentru turiştii ruşi să viziteze Coreea de Nord, o ţară închisă.
  • Turiştii ruşi caută experienţe unice în această destinaţie neconvenţională.
61980 afișări
Imaginea articolului O ţară din lume primeşte turiştii ruşi cu braţele deschise

Sursa foto: AP

Primul grup de turişti cărora li s-a permis accesul în Coreea de Nord de la începutul pandemiei va sosi în curând în ţara izolată, în ciuda faptului că majoritatea ţărilor europene le interzic intrarea, potrivit Euro News.

Deşi Rusia a fost afectată de sancţiunile internaţionale după invazia Ucrainei, Coreea de Nord face o excepţie pentru turiştii ruşi. Aceştia vor vizita capitala Phenian şi vor merge la schi, beneficiind de ocazia rară de a explora o ţară închisă.

Motivele vizitei variază de la curiozitatea de a descoperi o ţară izolată la pasiunea pentru sporturile de iarnă, arată Inna Mukhina, directorul general al agenţiei Vostok Intur. Pachetul pentru viitorul turneu în Rusia costă aproximativ 700 de euro/persoană, potrivit Tass şi agenţiei de turism.

Această călătorie este văzută ca o delegaţie de testare care ar putea deschide calea pentru alte grupuri de turişti ruşi. Turul va include vizite la monumente importante din Phenian, precum Turnul Ideii Juche, după filozofia directoare a Nordului, ”juche” sau încrederea în sine, şi o excursie la staţiunea de schi Masik Pass.

Chiar dacă Coreea de Nord îşi deschide graniţele pentru turişti, această iniţiativă a fost o surpriză pentru observatorii din Asia, care se aşteptau ca primii turişti post-pandemici să provină din China. Această călătorie subliniază cooperarea în curs de dezvoltare între Moscova şi Phenian, după o întâlnire între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele rus Vladimir Putin, în septembrie, anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici