O ţară recurge la limitarea accesului cetăţenilor: Rezervările pentru curse aeriene, blocate timp de 3 săptămâni

  • Noua Zeelandă blochează rezervările pentru cursele Air New Zealand
  • Măsura va fi aplicată în următoarele trei săptămâni, pentru a gestiona fluxul persoanelor care intră în ţară
  • Centrele de carantină COVID-19 sunt aproape pline în momentul de faţă
2149 afișări
Imaginea articolului O ţară recurge la limitarea accesului cetăţenilor: Rezervările pentru curse aeriene, blocate timp de 3 săptămâni

Sursa FOTO: Profimedia

Autorităţile din Noua Zeelandă au declarat, marţi, că timp de trei săptămâni compania Air New Zealand nu va mai accepta noi rezervări. Măsura de limitare a numărului de cetăţeni care se întorc acasă vine ca urmare a capacităţii reduse a centrelor de carantină.
 
Întrucât pandemia de coronavirus nu dă semne că s-ar domoli semnificativ în numeroase zone de pe Glob, mii de neozeelandezi aleg să revină acasă, unde boala a fost mai bine ţinută sub control, iar viaţa decurge în condiţii apropiate de normalitate.
 
„Rezervările pentru zborurile Air New Zealand vor fi gestionate astfel încât Guvernul să poată asigura condiţiile necesare de izolare şi carantinare a pasagerilor”, a declarat ministrul Megan Woods, într-un comunicat. Guvernul poartă discuţii similare şi cu alte companii aeriene, arată Reuters.
 
Graniţele din Noua Zeelandă sunt încă închise pentru străini, iar cetăţenii şi rezidenţii permanenţi trebuie să stea în carantină obligatorie 14 zile la intrarea în ţară.
 
În prezent, aproape 6.000 de persoane se află în 28 de centre administrate de oficialii neozeelandezi. În timp ce se lucrează la amenajarea unor noi spaţii de izolare şi carantină, sosirile sunt atent monitorizate pentru a putea face faţă fluxului de oameni.
 
Noua Zeelandă are 22 de cazuri active de COVID-19, iar toţi pacienţii bolnavi de coronavirus sunt persoane întoarse recent din străinătate. De la începutul pandemiei, ţara a înregistrat 1.536 de infectări şi 22 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici