O tonă de cocaină confiscată în Peru, trei britanici şi trei italieni, reţinuţi

Peste o tonă de cocaină a fost capturată în ultimele zile în Peru în timpul diferiterlor operaţiuni ale poliţiei, care au dus la arestarea a 27 de persoane, între care trei britanici şi trei italieni, conform unui anunţ de joi al poliţiei.

279 afișări
Imaginea articolului O tonă de cocaină confiscată în Peru, trei britanici şi trei italieni, reţinuţi

O tonă de cocaină confiscată în Peru, trei britanici şi trei italieni, reţinuţi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Cei trei britanici au fost arestaţi în portul El Callao din Lima, în timp ce se pregăteau să plece cu 30,7 kilograme de clorhidrat de cocaină cu o navă spre Marea Britanie. Drogurile au fost ascunse în butelii de gaz de gătit şi în două stingătoare de incendiu ale bărcii.

Italienii, doi bărbaţi şi o femeie, au fost arestaţi în această săptămână într-o pensiune din Lurin, la sud de Lima, ei fiind în posesia a 89 de capsule de clorhidrat de cocaină care urmau să fie ingerate de către "cărăuşi" cu destinaţia Europa.

Într-o altă operaţiune din Ucayali (est), 10 peruani au fost arestaţi în timp ce se pregăteau să părăsească Peru. Aproximativ 501 kilograme de pastă de cocaină au fost confiscate.

În mai puţin de trei luni, poliţia a declarat că a confiscat cinci tone de droguri.

Aproape 200 de străini au fost arestaţi în 2011 doar în aeroportul din Lima, în momentul în care se pregăteau să părăsească această ţară având în posesie droguri.

Peru este una dintre principalele ţări producătoare de cocaină din lume (39%), alături de Columbia. Aproximativ 1.100 de străini sunt deţinuţi în închisorile din Peru, 90% dintre ei fiind condamnaţi pentru trafic de droguri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici