O treime din absolvenţii unei academii de poliţie din SUA au antecedente penale

Peste o treime din absolvenţii Academiei de Poliţie din Atlanta au antecedente penale, arată un studiu statistic.

22 afișări
Imaginea articolului O treime din absolvenţii unei academii de poliţie din SUA au antecedente penale

O treime din absolvenţii unei academii de poliţie din SUA au antecedente penale (Imagine: The Atlanta Journal-Constitution)

Potrivit  ediţiei online a publicaţiei The Atlanta Journal-Constitution, printre delictele săvârşite figurează infracţiuni minore, de genul furtului din magazine, dar şi cazuri grave, de genul atacurilor armate. Mai mult de jumătate dintre ofiţeri au fost respinşi de alte agenţii guvernamentale, iar peste jumătate dintre absolvenţi recunosc că au consumat marijuana.

"Este îngrijorător", declară Vincent Fort, un senator din statul Georgia. "Ar fi şi mai îngrijorător să ajungă agenţi de poliţie oameni care au antecedente şi care au fost refuzaţi de alte agenţii", continuă parlamentarul.

Însă poliţia din Atlanta susţine că lucrurile nu sunt aşa de simple, în condiţiile în care autorităţile încearcă de mai mult de zece ani să suplimenteze numărul agenţilor de poliţie.

"Ne-ar plăcea, într-o lume ideală, să avem doar angajaţi fără cazier, dar din păcate alta este realitatea. Nu cred că veţi mai găsi departamente care să angajeze doar persoane fără antecedente", declară locotenentul Elder Dancy, responsabil de recrutarea agenţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici