O unitate a armatei SUA se pregăteşte de o misiune în Afganistan alături de militari români

Regimentul 4 infanterie din cadrul Batalionului 1 se pregăteşte pentru războiul din Afganistan într-o manieră deosebită de celelalte unităţi americane, urmând să fie ataşat unui batalion al armatei României, relatează publicaţia Stars and Stripes, în ediţia electronică.

381 afișări
Imaginea articolului O unitate a armatei SUA se pregăteşte de o misiune în Afganistan alături de militari români

O unitate a armatei SUA se pregăteşte de o misiune în Afganistan alături de militari români (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Unitatea se pregăteşte să trimită la sfârşitul verii o companie în provincia Zabul, care însă va fi ataşată batalionului românesc în teritoriu.

Unitatea va fi mobilizată pe o perioadă de şase-opt luni, şi nu 12 după cum se porcedează cu alte unităţi. Atunci când nu sunt în afganistan sau când nu se pregătesc pentru a merge acolo, unitatea simulează modul de acţiune al talibanilor sau al altor insurgenţi pentru a pregăti trupe americane sau ale statelor aliate.

Pentru a se pregăti pentru această mobilizare, unitatea s-a antrenat împreună cu trupele române la Centrul de pregătire al Forţelor multinaţionale din Hohenfels, Germania, iar la începutul acestui an militarii s-au pregătit la Cincu, în România. "Este vorba de a forma o echipă din timp", a declarat maiorul Sean Fisher, purtătorul de cuvânt al Centrului de la Hohenfels, adăugând că românii stăpânesc foarte bine limba engleză.

Trupele comune româno-americane vor avea misiunea de apăra Autostrada 1, care asigură transportul proviziilor şi al trupelor în diferite direcţii. "Avem multe de învăţat de la ei. Ei încearcă să înţeleagă modul de lucru şi procedurile noastre", a declarat unul dintre militrii români.

"Cel mai important lucru pentru mine a fost să ştiu că dacă aveam nevoie de sprijin de la unitatea românească de artilerie aceasta va fi aici şi va fi foarte precisă", a declarat sergentul Robert Hartfield.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici