Obama ar putea pierde din popularitate în încercarea de a rezolva problemele economice

Eventualul succes al lui Barack Obama ca preşedinte al SUA ar putea depinde de disponibilitatea lui de a combate problemele economice pe termen lung, chiar şi cu riscul unei încetiniri a ritmului economiei, care ar putea să-i afecteze popularitatea.

20 afișări
Imaginea articolului Obama ar putea pierde din popularitate în încercarea de a rezolva problemele economice

Obama ar putea pierde din popularitate în încercarea de a rezolva problemele economice (Imagine: Mediafax Foto)

Victoria de marţi a lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale americane a reprezentat în mai multe feluri o repetare a istoriei din urmă cu 28 de ani, când republicanul Ronald Reagan a câştigat scrutinul, comentează New York Times în ediţia electronică. Ambii au fost aleşi într-un an în care recesiunea a afectat popularitatea preşedintelui în exerciţiu.

Barack Obama va prelua funcţia de preşedinte al Statelor Unite într-o perioadă de recesiune care afectează cele mai dezvoltate ţări. Stimularea economiei va reprezenta cu siguranţă o prioritate, existând şanse ca în acest an Congresul să ia anumite decizii. Succesul sau eşecul administraţiei sale ar putea fi însă determinat de cât de bine se ocupă de problemele pe termen lung cu care se confruntă ţara, mai degrabă decât de viteza cu care se încheie recesiunea.

Anumiţi specialişti i-au recomandat lui Barack Obama să direcţioneze mai multe fonduri către infrastructură, pentru repararea drumurilor, a podurilor şi a sistemelor de canalizare, o modalitate pentru a stimula economia şi de a crea locuri de muncă.

Reagan a optat pentru reducerea taxelor şi în acelaşi timp i-a permis preşedintelui Rezervei federale numit de Jimmy Carter - Paul Volcker, în prezent consilier al lui Obama - să atace inflaţia prin creşterea consistentă a ratei dobânzilor. Aceste măsuri au afectat iniţial popularitatea lui Reagan, dar în final economia s-a stabilizat şi el a fost reales la Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici