Obama are dreptul la mai puţine erori fiindcă este afroamerican, crede liderul republicanilor

Preşedintele american, Barack Obama, dispune de o marjă de manevră mai limitată din cauză că este afroamerican, a apreciat, luni, liderul Partidului Republican, Michael Steele, el fiind, la rândul său, primul afroamerican în fruntea formaţiunii conservatoare.

18 afișări
Imaginea articolului Obama are dreptul la mai puţine erori fiindcă este afroamerican, crede liderul republicanilor

Obama are dreptul la mai puţine erori fiindcă este afroamerican, crede liderul republicanilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Barack Obama are o marjă de manevră mai redusă. Este valabil pentru mai multe persoane. Pentru persoane ca mine, trebuie acţionat puţin diferit", a declarat preşedintele Partidului Republican, la postul de televiziune ABC News.

Michael Steele a fost ales în fruntea Partidului Republican la începutul anului 2009, la zece zile după învestirea primului preşedinte afroamerican al Statelor Unite, Barack Obama. De atunci, el se află la originea mai multor polemici legate de gafele sale şi, mai recent, de acţiunile sale în fruntea partidului.

Membrii partidului îi reproşează astfel că s-a folosit de mai multe limuzine, avioane private pentru călătorii non-profesionale şi la hoteluri de lux în Beverly Hills. Lui i se impută şi cheltuirea a 2.000 de dolari de către angajaţi ai partidului său, într-un bar de strip-tease din Los Angeles.

El a uimit prin declaraţiile sale după înfrângerea la alegerile prezidenţiale din 2008, explicând că Partidul Republican are nevoie să se apropie de muzica hip-hop şi că trebuie să se adreseze tuturor, "inclusiv piticilor cu un braţ".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici