Obama, de acord cu o decizie ce permite accesul la pilulele de a doua zi de la 15 ani

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat de acord cu o decizie a Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA), care permite accesul tinerelor la pilulele de a doua zi, fără prescripţie medicală, începând cu vârsta de 15 ani.

573 afișări
Imaginea articolului Obama, de acord cu o decizie ce permite accesul la pilulele de a doua zi de la 15 ani

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama, care se află într-o vizită de trei zile în America Latină, a declarat că a fost îngrijorat de recomandarea iniţială a FDA care ar fi putut permite accesul tinerelor la pilule contraceptive fără prescripţie şi indiferent de vârstă, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Kathleen Sebelius, secretarul pentru Sănătate, a blocat în decembrie 2011 accesul fără prescripţie la aceste pilule al tinerelor cu vârste mai mici de 17 ani, afirmând că nu există suficiente dovezi ştiinţifice pentru a dovedi că medicamentele sunt sigure pentru toate fetele tinere. Dar Obama a declarat joi că el susţine noua decizie de a reduce vârsta la 15 ani.

"Nu eu trebuie să iau această decizie", a declarat el, subliniind că FDA este cea care trebuie să îşi bazeze deciziile pe ştiinţă.

Problema accesului la contraceptive plasează administraţia Obama în mijlocul unei dispute aprinse între militanţii antiavort şi cei ai apărării dreptului la avort.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici