Obama nu doreşte ca Hillary Clinton să se retragă din cursa pentru învestitura democrată

Candidatul la învestitura democrată în cursa pentru Casa Albă, Barack Obama, a respins sâmbătă apelurile la retragerea din cursa internă a contracandidatei sale, Hillary Clinton.

16 afișări
Imaginea articolului Obama nu doreşte ca Hillary Clinton să se retragă din cursa pentru învestitura democrată

Obama nu doreşte ca Hillary Clinton să se retragă din cursa pentru învestitura democrată

"Părerea mea este că Hillary Clinton poate rămâne în cursă atâta timp cât doreşte", a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă organizată în oraşul Johnstown, la încheierea unei reuniuni la care au participat peste 1.000 de persoane.

Clinton "este o rivală înverşunată şi formidabilă şi crede evident că va fi un canddiat mai bun şi un preşedinte mai bun", a adăugat Obama.

Senatorul de Vermont şi figură centrală a Partidului Democrat, Patrick Leahy, a făcut vineri apel la Hillary Clinton să se retragă din cursa pentru învestitură. El şi-a moderat însă poziţia în faţa criticilor lansate de echipa de campanie a lui Clinton, explicând că aceasta nu ar avea un motiv plauzibil de a mai continua cursa, dar nici nu poate fi forţată să renunţe.

Obama şi Clinton îşi dispută strâns lupta internă pentru obţinerea învestiturii democrate. Obama a obţinut mai multe voturi, dar Clinton a câştigat alegerile primare din marile state precum California, Texas, Ohio, New York şi New Jersey. Ea este, de asemenea, favorită în alegerile democrate care vor avea loc la 22 aprilie în Pennsylvania.

Rezultatul final depinde de opţiunea celor 800 de superdelegaţi care reprezintă statele unde nu au avut încă loc alegerile primare.

Obama a respins zvonurile potrivit cărora Partidul Democrat se va diviza între cei doi candidaţi, subliniind că, indiferent cine va obţine victoria, toţi democraţii vor fi uniţi în jurul acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici