Obama nu şi-a luat nici un angajament în privinţa scutului antirachetă

Preşedintele american ales Barack Obama nu şi-a luat nici un angajament privind eventuala continuare a proiectului privind scutul american antirachetă din estul Europei, a anunţat unul dintre consilierii săi, ce pare să contrazică declaraţiile preşedintelui polonez Lech Kaczynski.

13 afișări
Imaginea articolului Obama nu şi-a luat nici un angajament în privinţa scutului antirachetă

Obama nu şi-a luat nici un angajament în privinţa scutului antirachetă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consilierul lui Obama pentru politică externă, Dennis McDonough, a precizat că preşedintele ales nu a adoptat nici o poziţie definitivă în legătură cu acest program. Obama "a avut o convorbire cu rezultate pozitive cu preşedintele polonez şi premierul (Donald Tusk) despre importanţa alianţei dintre Statele Unite şi Polonia", a declarat McDonough într-un comunicat.

 

"Preşedintele Kaczyski a menţionat apărarea antirachetă, însă preşedintele ales Obama nu şi-a luat nici un angajament în această privinţă", a subliniat McDonough.

"Poziţia sa este aceeaşi din timpul campaniei sale: el susţine desfăşurarea unui sistem de apărare antirachetă când se va dovedi că tehnologia poate fi utilizată", a explicat consilierul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici