Obama participă la reuniuni electorale cu Hillary Clinton pentru bani

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Barack Obama, va participa alături de Hillary Clinton la o serie de reuniuni electorale, decizie care ar fi motivată de dorinţa acestuia de a obţine banii pe care ea îi poate colecta, relatează The Times, în ediţia electronică.

19 afișări
Imaginea articolului Obama participă la reuniuni electorale cu Hillary Clinton pentru bani

Obama participă la reuniuni electorale cu Hillary Clinton pentru bani (Imagine: Mediafax/AFP)

Susţinătorii lui Hillary Clinton consideră că Barack Obama i-a acceptat sprijinul senatorului de New York exclusiv pentru banii pe care acesta i-ar putea colecta pentru el, comentează The Times. După ce a pierdut nominalizarea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale, Clinton a declarat că îi va acorda lui Obama sprijinul de care are nevoie pentru a câştiga cursa pentru Casa Albă.

Cei doi senatori democraţi vor participa în zilele de joi şi vineri la două evenimente electorale. În cadrul primului eveniment, Hillary Clinton îi va prezenta lui Barack Obama pe finanţatorii săi cei mai importanţi.

Potrivit unor surse, Hillary Clinton nu mai speră că Barack Obama va accepta un tandem alături de ea, şi a renunţat la ideea de a obţine un post în cadrul Curţii Supreme şi de a participa în cursa pentru alegerea unui guvernator al statului New York.

Ultimele cifre indică faptul că Obama a colectat 21,9 milioane de dolari în luna trecută, însă venitul său a scăzut, după ce a învins orice record colectând suma de 55 de milioane de dolari, în februarie. Potrivit consilierilor de campanie ai lui Obama, care au colectat suma de 296 de milioane de dolari în timpul alegerilor primare, acesta poate dubla sau chiar tripla suma pe care o poate strânge McCain, din fonduri publice.

De altfel, Hillary Clinton îl poate ajuta să realizeze acest plan. Ea a strâns peste 200 de milioane de dolari de la sute de mii de finanţatori, cu mult mai mult faţă de McCain, care a colectat 122 de miloane de dolari. Aceasta a încheiat luna mai cu o datorie de 22,5 milioane de dolari, peste jumătate fiind împrumutaţi de la familia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici