Octombrie 2019, cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată în lume

Luna trecută a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată, potrivit datelor publicate, marţi, de către Serviciul de monitorizare a schimbărilor climatice din Uniunea Europeană, transmite AFP.

741 afișări
Imaginea articolului Octombrie 2019, cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată în lume

Luna octombrie 2019, cea mai caldă octombrie din istorie. Anunţul serviciului de climă din UE

La nivel global, temperaturile au fost cu 0.69 grade Celsius mai ridicate decât normalul pentru luna octombrie între anii 1981 şi 2010. În plus, octombrie 2019 a fost cu 0.01 grade Celsius mai caldă decât luna octombrie a anului 2015.

De asemenea, recorduri de temperaturi au fost doborâte şi în septembrie, iar iulie a fost cea mai fierbinte lună de când se fac măsurătorile de temperaturi, informează AFP

„Din cauza creşterii continue a emisiilor de gaze şi a impactului asupra temperaturilor globale, recordurile vor continua să fie depăşite în viitor”, a spus Jean-Noel Thepaut, directorul institutului pentru schimbări climatice Copernicus.

Datele cercetătorilor arată că temperaturile au fost peste medie în aproape toată Europa, luna trecută, acestea fiind „semnificativ” de ridicate şi în anumite părţi ale regiunilor polare, zonele estice ale Statelor Unite şi ale Canadei, Orientul Mijlociu, dar şi majoritatea Africii de Nord şi a Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici