Ofensiva coaliţiei în sudul Afganistanului a întâmpinat rezistenţa talibanilor - VIDEO

Forţele internaţionale care participă la ofensiva din sudul Afganistanului au întâmpinat duminică rezistenţă din partea combatanţilor talibani regrupaţi în oraşul Marjah, relatează CNN.

34 afișări
Imaginea articolului Ofensiva coaliţiei în sudul Afganistanului a întâmpinat rezistenţa talibanilor - VIDEO

Ofensiva coaliţiei în sudul Afganistanului a întâmpinat rezistenţa talibanilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Oficiali militari au declarat că nu pot estima numărul combatanţilor aflaţi în zona oraşului, însă cred că este vorba despre câteva sute de talibani, unii dintre aceştia ascunzându-se în clădiri civile.

Dawoud Ahmadi, purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei Helmand, a declarat că de la declanşarea ofensivei au fost ucişi 27 de combatanţi talibani, iar forţele internaţionale şi afgane au descoperit cantităţi mari de explozibili.

Un purtător de cuvânt al talibanilor a declarat însă că aceştia au ucis 192 de militari afgani şi din trupele coaliţiei, în timp ce forţele internaţionale au ucis numai şase combatanţi. "Forţele NATO nu au capturat nici un mujahedin în nici o zonă din Marjah", a adăugat el.

Desfăşurată sub numele de cod de Operaţiunea Moshtarak, ofensiva a fost lansată sâmbătă dimineaţă, cu participarea a 15.000 de militari afgani, americani, britanici, canadieni, danezi şi estoni. La scurt timp de la începerea ofensivei, un puşcaş marin a fost ucis într-un schimb de focuri, iar un militar britanic a murit într-o explozie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici