Oficial american: Forţele irakiene, pregătite pentru a ataca oraşul Mosul la începutul lunii octombrie

Forţele de securitate irakiene ar urma să fie pregătite pentru declanşarea operaţiunii de eliberare a oraşului Mosul la începutul lunii octombrie, a declarat generalul american Joe Dunford, şeful Statului Major General al SUA, potrivit site-ului postului de televiziune France24.

435 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Forţele irakiene, pregătite pentru a ataca oraşul Mosul la începutul lunii octombrie

Oficial american: Forţele irakiene, pregătite pentru a ataca oraşul Mosul la începutul lunii octombrie

"Evaluarea noastră indică faptul că, la începutul lunii octombrie, irakienii vor avea toate forţele necesare pe poziţie, antrenate, şi echipate pentru desfăşurarea de operaţiuni în Mosul," a declarat Dunford la un eveniment militar organizat la Washington.

Momentul în care această operaţiune va fi declanşată ţine doar de premierul irakian Haider al-Abadi, a completat Dunford.

Oraşul Mosul a fost ocupat în anul 2014 de militanţii reţelei teroriste Stat Islamic şi este principalul bastion al reţelei în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici