Oficial din sănătate: Europa lucrează cu SUA pentru a reforma Organizaţia Mondială a Sănătăţii

  • Guvernele europene lucrează cu Statele Unite pentru un plan de revizuire a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat un important oficial din sănătate dintr-o ţară europeană pentru Reuters
  • Informaţia semnalează că Europa împărtăşeşte unele dintre preocupările care au determinat Washingtonul să renunţe la finanţarea OMS.
  • Oficialul european din sănătate, care a vorbit cu condiţia anonimatului, a declarat că Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia discută un set de reforme ale OMS cu Statele Unite.
3006 afișări
Imaginea articolului Oficial din sănătate: Europa lucrează cu SUA pentru a reforma Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Oficial din sănătate: Europa lucrează cu SUA pentru a reforma Organizaţia Mondială a Sănătăţii

Obiectivul, a spus oficialul pentru Reuters, este asigurarea independenţei OMS, o referire aparentă la afirmaţiile potrivit cărora organismul a fost prea aproape de China în timpul răspunsului iniţial la criza coronavirusului la începutul acestui an.

„Discutăm modalităţi de a separa mecanismul de gestionare a situaţiilor de urgenţă al OMS de orice influenţă a unei ţări”, a declarat oficialul.

Reformele ar implica schimbarea sistemului de finanţare al OMS pentru a-l face pe un termen mai mare, a spus oficialul. OMS operează acum pe un buget de doi ani, care "poate afecta independenţa OMS” în cazul în care trebuie să strângă fonduri de la ţări în mijlocul unei situaţii de urgenţă.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat OMS că este prea aproape de China şi a anunţat că intenţionează să retragă ţara şi finanţarea. 

Ţările europene au solicitat ocazional reforma OMS, dar în general au protejat organizaţia de criticile Washingtonului. În public, poziţia europeană a fost de obicei că orice reformă ar trebui să vină numai după o evaluare a răspunsului la criza coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici