Oficial din Ucraina: sute de copii ucraineni sunt blocaţi în taberele de vară din Rusia

Sute de copii din estul Ucrainei ar fi blocaţi în tabere de vară din Rusia, după ce au fost trimişi în vacanţă înainte ca forţele ucrainene să recucerească părţi din regiunea Harkov, potrivit Sky News.

396 afișări
Imaginea articolului Oficial din Ucraina: sute de copii ucraineni sunt blocaţi în taberele de vară din Rusia

Părinţii copiilor, aflaţi în oraşele ocupate de ruşi şi care au fost eliberate de ucraineni, încearcă acum cu disperare să îi aducă înapoi. 52 de copii din Izium şi alţi aproximativ 250 din alte oraşe din regiunea Harkov, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, se află în mai multe tabere ruseşti, potrivit unui oficial al serviciilor secrete ucrainene.

Un convoi de autobuze a plecat din Izium la sfârşitul lunii august. Se pare că taberele în care au fost duşi sunt la aproape 1.000 de kilometri distanţă. Copiii nu au revenit la timp, iar la începutul lunii septembrie forţele ucrainene au reocupat oraşele şi satele în care locuiesc familiile celor mici.

Se pare că cei care au organizat călătoriile au fugit în Rusia. Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a încurajat familiile să îşi înregistreze copiii ca fiind dispăruţi.

Procurorii ucraineni spun că este dificil să lanseze un caz penal, deoarece mulţi dintre cei care le-au permis copiilor să meargă în tabere au semnat documente în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici