Oficial german: Exerciţiile NATO transmit un "mesaj clar" Rusiei, dar trebuie evitată escaladarea

Exerciţiile aeriene organizate de Alianţa Nord-Atlantică în Germania au rolul de a transmite un mesaj clar Rusiei, dar nu trebuie să contribuie la escaladarea tensiunilor, afirmă deputata Eva Högl, reprezentantul Bundestagului pentru Afaceri Militare.

674 afișări
Imaginea articolului Oficial german: Exerciţiile NATO transmit un "mesaj clar" Rusiei, dar trebuie evitată escaladarea

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Sigur că participarea este masivă. Acest lucru este important pentru a transmite un mesaj clar Rusiei, dar este la fel de important să fie o acţiune echilibrată şi nuanţată", a afirmat Eva Högl, conform publicaţiei Der Spiegel, subliniind că manevrele militare nu trebuie să conducă la escaladarea crizei cu Rusia.

Peste 10.000 de militari din 25 de state participă la manevre aeriene de amploare organizate de Alianţa Nord-Atlantică în Germania, în contextul tensiunilor cu Rusia din cauza războiul din Ucraina. Exerciţiul militar "Apărător Aerian" ("Air Defender") a început luni în Baza aeriană Jagel din landul german Schleswig-Holstein şi va dura 12 zile. Vor participa peste 10.000 de militari din 25 de state membre NATO, utilizând 250 de avioane şi elicoptere, inclusiv 100 de aparate aparţinând Gărzii Naţionale din Statele Unite, conform site-ului Tagesschau.de. "Manevrele aeriene evidenţiază capabilităţile aeriene ale Alianţei Nord-Atlantice", a declarat recent Ingo Gerhartz, inspector în cadrul Forţelor Aeriene germane.

Exerciţiile aeriene intervin pe fondul tensiunilor extreme dintre NATO şi Rusia, din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici