Oficial iranian: Cutiile negre ale avionului de pasageri doborât în ​​Iran vor fi trimise în Ucraina

Cele două cutii negre ale avionului de pasageri ucrainean, doborât pe 8 ianuarie, în apropiere de Teheran, vor fi trimise la Kiev, a declarat un oficial din cadrul autorităţii aviatice iraniene, relatează Reuters, citând agenţia semi-oficială de ştiri Tasnim.

436 afișări
Imaginea articolului Oficial iranian: Cutiile negre ale avionului de pasageri doborât în ​​Iran vor fi trimise în Ucraina

Oficial iranian: Cutiile negre ale avionului de pasageri doborât în ​​Iran vor fi trimise în Ucraina

Autorităţile iraniene sunt de asemenea pregătite să permită experţilor din Franţa, Canada şi Statele Unite să examineze datele din cutiile negre, a precizat, sâmbătă, agenţia semi-oficială de ştiri de la Teheran.

"Cu ajutorul expertizei unor ţări, ca Franţa, Canada şi America, vom încerca să citim (înregistratorul de date de zbor) la Kiev”, a declarat Hassan Rezaifar, un director, responsabil cu investigarea accidentelor, în cadrul Organizaţiei pentru Aviaţie Civilă din Iran, citat de Tasnim.

"Dacă acest efort nu reuşeşte, cutia neagră va fi trimisă în Franţa", a precizat oficialul, care a adăugat că înregistratoarele nu vor fi citite în Iran.

Justin Trudeau, premierul Canadei a cerut vineri Iranului să trimită cutiile negre în Franţa, pentru a fi analizate.

"Iranul nu are nivelul de expertiză tehnică sau, mai ales, echipamentul necesar pentru a putea analiza rapid aceste cutii negre deteriorate", a afirmat premierul Canadei, ţară de unde proveneau 57 din victimele dezastrului aerian de lângă Teheran.

Toate cele 176 de persoane aflate la bordul unui avion de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit după prăbuşirea unei aeronave. Autorităţile iraniene au recunoscut că avionul a fost doborât din greşeală. Zeci de persoane au fost arestate în cadrul investigaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici