Oficial militar american: Coreea de Nord probabil nu poate ataca încă teritoriul SUA

Coreea de Nord a înregistrat progrese în dezvoltarea programului de rachete balistice intercontinentale, dar încă nu a demonstrat capacitatea de a ataca teritoriul continental american, afirmă generalul Paul Selva, adjunct al şefului Statului Major Interarme din SUA, citat de cotidianul Le Figaro.

804 afișări
Imaginea articolului Oficial militar american: Coreea de Nord probabil nu poate ataca încă teritoriul SUA

Oficial militar american: Coreea de Nord probabil nu poate ataca încă teritoriul SUA

"Există progrese, dar realitatea este că regimul nord-coreean nu a demonstrat că deţine toate componentele unui sistem balistic intercontinantal", a declarat oficialul militar american.

Potrivit generalului Paul Selva, nu este clar în momentul de faţă dacă regimul din Coreea de Nord deţine tehnologia care să permită reintrarea unei rachete în atmosferă şi atingerea unei ţinte fixe.

Regimul Kim Jong-Un a efectuat o serie de teste balistice şi nucleare, ameninţând că poate ataca teritoriul continental american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici