Oficial NATO: Rusia adoptă o strategie privind atacarea directă a oraşelor ucrainene

Rusia îşi schimbă strategia şi trece la atacuri mai directe asupra oraşelor ucrainene, a spus un oficial NATO, citat de CNN.

14426 afișări
Imaginea articolului Oficial NATO: Rusia adoptă o strategie privind atacarea directă a oraşelor ucrainene

Rusia va adopta tactica atacurilor directe după ce încercarea de a captura oraşele ucrainene prin încercuire, precum la Kiev, a stârnit numeroase frustrări, susţine un oficial NATO.

Vedem o schimbare de strategie în partea rusă... Sunt mai puţin concentraţi pe înconjurarea oraşelor şi mai mult concentraţi pe încercările directe... Bombardamentele grele sunt o urmare a acestei modificări”, a spus oficialul care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Înaintarea greoaie şi pierderile grele suferite în primele zile ale invaziei au forţat această schimbare, a spus oficialul care a mai arătat că forţele ruse se confruntă cu probleme privind aprovizionarea.

Este un întreg lanţ de aprovizionare care nu funcţionează. Vedem o strategie proastă, combinată cu pregătiri proaste şi moral în scădere. Ei nu au mâncare, le lipseşte combustibilul, au nevoie de piese de schimb”, a mai spus oficialul NATO.

Rezistenţa ucraineană este în special responsabilă pentru problemele privind avansarea trupelor din Rusia. Totuşi, oficialul NATO a avertizat că situaţia pe teren se poate schimba rapid. Ucrainenii vor obosi în timp ce Rusia are rezerve proaspete, susţine oficialul care a adăugat că încă există posibilitatea ca armata din Belarus să intre în ofensivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici